Ontwerpen 3.0

Kwaliteit in het onderwijs komt niet vanzelf. Een sterk fundament zorgt voor een goed begin. Ook bij integraties van nieuwe modules en/of leerlijnen is het van belang dat er een helder kader is gerealiseerd met hierin concrete handvatten om te komen tot een sterke realisatie. Wij ontwerpen een rode draad, de kaders hieromheen en een concrete integratie tot aan de klas. Heeft u uw draad zelf al geformuleerd? Dan bouwen we samen met u toe naar een concrete realisatie. Hieronder geven we nog enkele voorbeelden wat we daarnaast voor u kunnen betekenen als het gaat om het ontwerpen.

Curricula, leerlijnen en lessen

Van groot naar klein. Is het curriculum toe aan vervanging of wilt u meer inspelen op de actuele ontwikkelingen? Wij kunnen hiermee helpen. DotForma (her)ontwerpt curricula, leerlijnen en lessen om vervolgens zelf te kunnen gebruiken. Uiteraard bieden wij hiervoor ook de nodige begeleiding. Heeft u een sterk curriculum maar sluit de praktijk  (nog) niet voldoende aan? Ook hierin kunnen wij mogelijk een uitkomst bieden. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op!

Een sterke strategie

Ook voor het ontwerpen aan de achterkant bent u bij ons aan het goede adres. Wij (her)ontwerpen modellen, strategieën en korte interventies welke kunnen bijdragen aan een sterkere integratie van de visie. Hierbij maken wij deels gebruik van bestaande modellen en strategieën, maar passen we deze aan de situatie aan. 

Enkele voorbeelden

Een van de belangrijkste thema’s van toekomstgericht onderwijs is Filosofie. Filosofie is overal. Echter wordt het nu te weinig ingebed in ons huidige systeem, terwijl het een essentieel thema is om deze vaardigheid eigen te maken, om te kunnen functioneren in een steeds complexer wordende maatschappij. Voor dit thema hebben wij een (deel)curriculum, een leerlijn voor groep 1 t/m 8 en bieden we een kader om deze lessen te concretiseren in de klassenpraktijk.

Contact